Tende za teraso in plise senčila za stanovanje

Tako sem se odločila, da se lotim prenove stanovanja, vendar ne v velikem obsegu pač pa zgolj s kančkom spremembe. Kakor lahko se je že to slišalo je bil ta kanček spremembe zelo težko ugotovljiv. Kakor že vsak dan sem se tudi tokrat ozrla po stanovanju in skušala ugotoviti kaj mu manjka in kaj je tisto kar me moti. Bolj kot sem razmišljala bolj se mi je zdelo, da mojemu stanovanju pravzaprav nič konkretnega ne manjka, vendar je praznina prostora tista, ki me moti. V velikem stanovanju, ki ga imam je bilo premalo pohištva in preveč svetlobe. Na splošno imam zelo rada minimalizem in veliko svetlobe vendar brez pretiravanja.

Nisem mogla razumeti kako, da že toliko časa nisem ugotovila kaj me res moti pri svojem stanovanju. Ugotovila sem, da na balkonskih oknih niti nimam nobenih tend oziroma markiz, ki bi naredile mojo ogromno teraso prijetnejšo in tudi bolj intimno. Vendar te potrebe do sedaj niti nisem imela saj imam stanovanje, čisto na vrhu bloka, kjer ni možnosti, da bi v moje stanovanje gledale radovedne oči. Tako sem prvo odšla v trgovino s senčili in si poiskala tende oziroma markize, da naredim vsaj teraso prijetnejšo. Med zbiranjem tend sem bila presenečen nad izbiro še ostalih senčil in ugotovila, da bom tudi za notranjost stanovanja med senčili našla kakšno rešitev. In res sem odkrila tako imenovane plise senčila, ki imajo poleg funkcije senčila še dekorativno funkcijo.

Tako sem se poleg tend in markize odločila še za nakup tako imenovanih plise senčil. Čisto navdušena, ker sem odkrila nekaj popolnoma novega sem se z veseljem odpravila domov, da z tendami oziroma markizami malo zasenčim teraso in z plise senčili na dekorativen način zapolnim praznino stanovanja. Pri montaži tend oziroma markiz sem potrebovala moško roko, plise senčila pa so tako enostavna za uporaba, da sem si vzela čas in jih zmontirala sama. To namreč ni bilo težko saj imajo zelo priročen patent, ker se lahko samostojno pritrdijo na okenski okvir, strop ali celo steno.

Prav to pa je bilo tisto kar je moje stanovanje potrebovalo, da zapolni praznino. Tako sem v največji sobi, dnevni sobi plise senčila zalepila na strop tako, da sem ločila pisalno mizo z računalnikom od ostalega prostora. Vedno me je zelo oviralo, da imam v istem prostoru kar dva ekrana, televizijskega in računalniškega. S plise senčili sem ta problem na dekorativen in eleganten način rešila brez, da bi vmes morala postavljati kakšno steno in zato uporabljati preveč denarja. Na ta način sem pregradila še nekaj prostorov in kar naenkrat je bilo moje stanovanje bolj toplo in prijazno.

S tendami oziroma markizami sem rešila problem na terasi, s plise senčili pa notranjost stanovanja in se s tem prepričala, da so senčila resnično inovativna, poceni, hitra, lepa in najboljša rešitev za vsako stanovanje.

Ta prispevek je na portalu publikacije.net objavil/a Nika dne 2009-06-23.

Roletarstvo Berčan ponuja senčila vseh vrst. Med njimi tudi markize in tende.